/ Дарик
От две години предупреждаваме, че има проблем, основен и голям проблем, с доходите на хората. Много сериозна бедност, която е неравномерна, със сериозни дисбаланси в страната, съсредоточаването на населението и бизнеса в шест големи града в страната.

140 години Баненска буна честват в разложкото село Баня

Рано или късно този гняв щеше да избухне и ето
- сега сме свидетели на това. Така коментира недоволството на хората  и продължаващите протести и блокади на възлови пътища в цялата страна вицепрезидентът Илияна Йотова при посещението си снощи в разложкото село Баня, където беше официален гост на честванията по повод 140- та годишнина от Разложко- Кресненското въстание.

Вицепрезидентът определи гнева на хората като справедлив, провокиран от няколко драстични решения, които удрят българина в джоба. Йотова бе категорична, че държавата винаги има лостове, с които да регулира цените така, че тежестите да бъдат поносими за хората.

Президентът: Протестите връщат надеждата на българите като граждани

Относно монопола тя заяви, че ако има държавници и управленци на място, този проблем също може да бъде решен, по начин, по който това да не става за сметка джоба на хората.

А дали държавата е чула гласа на народа, според вицепрезидента, това ще стане ясно от начина, по който ще бъде оформен държавния бюджет. Илияна Йотова определи всичко това като „сложни изпитания към изпълнителната власт и управляващото мнозинство“, а мълчанието на премиера  като тактика.

Радев: Длъжен съм да изразявам болките, притесненията и надеждите на народа

Относно упреците, че протестите имат политическа намеса Йотова заяви, че това е неправилен прочит и допълни, че е нормално всяко едно управляващо мнозинство да хвърли вина върху опозицията.