Христо Атанасовски: Доволен съм от работата на всички пътноподдържащи фирми
Христо Атанасовски: Доволен съм от работата на всички пътноподдържащи фирми / netinfo
Доволен съм от свършеното от всички пътноподдържащи фирми в региона, които в продължение на три денонощия работиха без прекъсване, заяви за Дарик директорът на Областно пътно управление – Благоевград Христо Атанасовски.

Според него фактът, че в областта нямаше нито един затворен път въпреки обилния снеговалеж, какъвто в Пиринско не е имало от 10 години насам, говори достатъчно красноречиво за добре свършената работа.

По отношение на недоволствата от страна на кметските управници на Струмяни и Кресна срещу работата на „Пътно поддържане” – Сандански за задръстванията по Е-79, Атанасовски коментира, че проблемите в участъка са предизвикани от тировете, а не от непочистени пътища.

Един ТИР като закъса, дори в добре почистен и опесъчен район, неминуемо създава проблеми с пътния трафик, изтъкна той.

По думите на Христо Атанасовски „Пътно поддържане” – Сандански е мобилизирала свои екипи и техника, за да изтегли закъсал тежкотоварен автомобил и да нормализира трафика по главния път, без това да й влиза в работата.

Още коментари за зимното поддържане на пътищата в Пиринско от директора на Областно пътно управление – Благоевград Христо Атанасовски чуйте в прикачения звуков файл.