Хелиева сфера с номер 41 издигна над Благоевград Коалиция ВМРО - КОД БГ
Хелиева сфера с номер 41 издигна над Благоевград Коалиция ВМРО - КОД БГ / netinfo
Хелиева сфера с диаметър 8 метра украси небето над Благоевград. Съоръжението бе издигнато от Коалиция ВМРО - КОД БГ на покрива на административна сграда в центъра на града.

Сферата носи номер 41 – номерът на коалицията в интегралната бюлетина.

„Тази сфера е символ на разбирането ни за публичност и прозрачност, на готовността ни да излезем пред хората при всеки проблем и във всяка ситуация, да сме навън „на открито”, каза водачът на листата Захари Хаджийски.

„Европейският облик на един град си личи по неговите подлези и неговите покриви – по тези места, които са скрити от ежедневието ни и по състоянието, на които обикновено се съди за стандарта на града”, каза още той.

О коалицията заявиха, че всеки който е тръгнал към политиката, трябва да се научи да вижда нещата от различни перспективи и различни гледни точки, за да е ефективен в работата си .

На събитието присъстваха кандидатите за общински съветници от бюлетина 41 и симпатизанти. Сферата ще осветява небето над Благоевград през нощта.

„Качили сме се тук, за да видим, че изкачването на високо място е ветровито и изисква кураж, дисциплина и екипност. Сферата е символа на желанието ни да водим европейска предизборна кампания и в Благоевград да се случват нови и интересни неща”, заключи Хаджийски.