Грубо посегателство върху служител на „ДГС Разлог”
Грубо посегателство върху служител на „ДГС Разлог” / Снимка: dariknews.bg, архив

Пореден случай на грубо посегателство и физическа саморазправа със служител от „ДГС Разлог" е извършен на 9 януари около обяд в местността Катарино. При редовен обход на охранителния участък горските надзиратели Георги Алуминов и Христо Анастасов засичат добре познатия системен нарушител Борис Иванов с прякор „Бобата" да извършва незаконна сеч без редовно издадено позволително. Служителите правят опит да осъществят контакт с нарушителя и да му съставят акт, при което той отказва да се подчини, грабва дърво от купчината до него и започва да удря Георги Алуминов. Само бързата реакция и избягването от местопроизшествието на горския служител са предотвратили инцидент с много по-тежки и непредсказуеми последствия.

В издадената медицинска експертиза е описано, че горският надзирател Георги Алуминов е с множество хематоми и кръвонасядания по тялото.

За случая веднага е уведомено РУП Разлог. Ще бъде сезирана и Районната прокуратура в града.

Нарушителят Борис Христов има повдигнати обвинения за множество груби посегателства срещу горски служители и за незаконна сеч на дървесина в държавни горски територии в района на Разлог и Симитли.