Фестивалът „Благоевград Blues and Jazz 2016” завърши с невероятен успех
Фестивалът „Благоевград Blues and Jazz 2016” завърши с невероятен успех / Община Благоевград - пресцентър

Второто издание на „Благоевград Блус и Джаз 2016“ привлече ценители на музиката, не само от Благоевград, но и от цяла България. И във втората фестивална вечер жителите и гостите на града имаха възможност да чуят световноизвестни джаз и суинг изпълнения.

Меломаните се насладиха на невероятните изпълнения на Биг бенд – Благоевград, с диригент Борис Янев, Христина Палева, Александрина Механджийска, Милан Георгиев, Лъчезар Кацарски и София Арабаджиева. Изпълненията на вечнита хитове на „Бийтълс“, Пол Анка и Франк Синатра предизвикаха бурни аплодисменти от страна на публиката.

След благоевградските музиканти, на сцената се качиха невероятното трио Сентиментъл Суингърс, заедно с Михаил Йосифов. Гостите имаха възможност да чуят както парчета на световноизвестни музиканти, така и авторски изпълнения на групата.

На сцената излязоха и момчетата от Soulful band. Изпълненията им продължиха повече от час, след което групата беше извиквана на бис няколко пъти.

Първата вечер, в рамките на първия по рода си фестивал за блуз и джаз музика, на сцената се качиха Кралицата на испанския блус Биг Мама Монтсе, Систър Марион, Васко Кръпката, Подуене блус бенд и Делта Руустърс.

За първи път фестивалът се проведе през 2015 година. Заради категоричния успех на събитието, намеренията на общинското ръководство е той да се провежда ежегодно.