Димитър Делчев
Димитър Делчев / Снимка: Пресцентър
Заради корупция годишно от джоба на българите изтичат между 5 и 14 милиарда лева. При 90 милиарда лева брутен вътрешен продукт, една пета от парите изтичат заради корупция. Това е кражба на половината държава. Корупцията подрива институциите, реформата в здравеопазването, в образованието. Първата задача на "Реформаторския блок-Глас народен" в следващото Народно събрание е да внесем отново закона за борба с корупцията. И за това нещо имаме подкрепата на целия български народ и на Европейската комисия. Ще доведем тази битка докрай. Това заяви за Дарик Димитър Делчев, водач на депутатската листа на "Реформаторски блок-Глас Народен" в Благоевградска област.

Младият политик призна, че през последния месец е обиколил многократно всички общини в Пиринско. Проблемите навсякъде са различни, но общото, което ги обединява е чувството на апатия у хората. 

"За жалост хората не виждат политиката като средство за промяна, те не вярват, че политиците с усилия и законодателна дейност ще доведат до нещо добро", призна Делчев. Според него това безразличие у избирателя е краен резултат от работата на някои народни представители, които лъжат хората, разочароват ги и продължават да го правят до ден-днешен.

"Всъщност на хората им е писнало от народни представители, които не ходят на работа, а такива примери има много. Например Делян Пеевски не съм го виждал повече от десет пъти в Народното събрание. На хората им е омръзнало да се дават празни обещания, каквито БСП дава с тонове лъжи", подчерта водачът на "Реформаторски блок-Глас народен" в Пиринско. 

Според него хората искат да видят човек, който го е грижа за реалните им проблеми, който ще се опита да ги реши. По думите на Димитър Делчев в лицето на РБ-Глас народен хората виждат компетентни хора, защото цялата депутатска листа е съставена от професионалисти с  различни компетениции. Той бе категоричен, че народните представители на РБ-Глас народен ще работят за националния интерес и за да решават проблемите на всички български граждани.

Според Делчев ниските доходи и липсата на инвестиции тормозят всички в Благоевградска област. Той бе категоричен, че държавата трябва да подкрепи малкия и среден бизнес, предприемачите и всички, които искат да създават работни места.

"Имах среща с човек, който има рибно стопанство. Той ми разказа, че му е трябвало една година, за да извади всички разрешителни и лицензи, за да започне дейност. Това е един малък пример на това, което се случва във всеки един икономически сектор у нас и заради този тормоз на държавата над инвеститорите няма икономика", призна Делчев.

Той припомни, че индексът на икономическа активност в Благоевградска област през последните 3 години, а в същото време регионът има огромен потенциал за развитие.

Делчев смята, че са необходими спешни мерки за подкрепа на български земеделски производители. Според него системата в моменат е такава, че производителят на зеленчуци получава жълти стотинки за продукцията си, за разлика от прекупвачите, които са се обединили в картел и изкупуват всичко на изключително ниски цени.

Димитър Делчев призова президента, ЦИК и служебния премиер да ограничат изборния туризъм, да бъдат закрити секциите в Турция и да бъдат ограничени само в посолствата и консулските представителства.

*купуването и продаването на гласове е престъпление