Цветан Цветанов: ГЕРБ показа, че има потенциал да прави политика на местно и национално ниво
Цветан Цветанов: ГЕРБ показа, че има потенциал да прави политика на местно и национално ниво / netinfo
Политическа партия ГЕРБ показа, че има потенциал да прави политика на местно и на национално ниво. Това каза председателят на сдружението Цветан Цветанов в Благоевград.

Той пристигна в областния център за да участва в областната отчетна конференция за 2007 година. Откритото и прозрачно управление на местната администрация е един от приоритетите, който Цветан Цветанов обсъди на среща с кмета на община Благоевград Костадин Паскалев. На срещата бе засегнато и темата за развитието на стратегията за сигурност и обществен ред, в която ГЕРБ предлагат, при назначение на директори на полицията, да се иска и съгласието на кмета на дадената община.

„Тези промени целят да се осъществи връзка между различните институции, така, че отговорността да не се разпилява”, поясни Цветан Цветанов. На срещата той изказа и несъгласието си относно въведените от 2008 година делегирани бюджети в сферата на образованието и здравеопазването. ”Предвиждам че ще има сериозни проблеми с тези бюджети, като ще очакваме още протести, тъй като тройната коалиция не предложи никакви реформи, а предпочете един сериозен дефицит от 1 821 000 000 лева.”, каза още Цветанов.

Програмата на неговото посещение в областния център ще продължи със среща с директорът на Областна дирекция „Полиция” – Благоевград комисар Константин Титянов. На нея една от основните теми за обсъждане ще бъде въвеждането на видеонаблюдение на възловите места в града, за по-голям контрол и сигурност на гражданите. „Практиката с видеонаблюдението по улиците в София показва реални резултати, тъй като субективният фактор вече не играе роля”, уточни Цветан Цветанов.

До края на деня председателят на сдружението ще се срещне още с кмета на Банско Александър Краваров, председателя на Общински съвет Банско Георги Икономов. По-късно следобед, Цветанов ще посети и общините Сандански, Струмяни и Кресна.

От 19.00 часа в Правно-исторически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” ще стартира официално и областната отчетна конференция на ГЕРБ.