/ Община Банско
Вече 125 години най-старата културна организация в Банско осъществява благородната си мисия в полза на поколенията. В препълнена зала над 150 самодейци от читалището получиха бурните овации на публиката.

125 години читалищно дело в Банско
Снимка: Община Банско

Спектакълът бе подготвен от творческия колектив в състав Силвия Терзиева, Елена Калайджиева, Димитьр Врачков и Иван Чакъров, мъжки фолклорни групи с ръководители Димитьр Бистрин, Димитър Касапинов, Борис Хаджипопов, младежка фолклорна група с ръководител Атанас Янчовичин, женски фолклорни групи с ръководители Йорданка Маркова, Йорданка Чорбаджийска, Надежда Хаджиласкова, певиците Гергана Калайджиева и Кристина Кацарова, танцови формации с хореографи Десислава Баханова и Райна Асева.

125 години читалищно дело в Банско
Снимка: Община Банско

В началото на концерта бе разположена изложба от 18 цветни картини на отец Калайджиев, вдъхновени от пролетта, надвиваща над сивата и студена зима. В края на спектакъла кметът Георги Икономов поздрави читалищните дейци и самодейците за прекрасното преживяване и пожела светли празници на участници и публика.

Община Банско - отново лидер в прозрачността

Тази година концертът бе благотворителен, в подкрепа на дългогодишния треньор по биатлон и заместник - председател на ски клуб „Банско" - Георги Джолев. Средствата събрани по време на концерта са 4228 лева, те ще бъдат дарени за лечение на Джолев.