Николай Бошкилов
Николай Бошкилов / Снимка: Дарик, архив
Заместник-кметът по хуманитарните дейности да бъде временно отстранена от поста, докато тече министерска проверка на работата на Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград. За това настоява народният представител от БСП в Благоевград Николай Бошкилов и общинският съвет на партията.

Депутатът допълни, че е внесъл писмено искане в Министерството на образованието за извършване на пълна проверка на Центъра, а в петък ще отправи питане и по време на парламентарен контрол.

Той припомни, че на 24 май тази година кметът Атанас Камбитов е внесъл предложение до Общинския съвет Центърът да бъде изваден от сферата на образованието. Предложението по-късно бе оттеглено.

„Това обаче щеше да означава, че общинската администрация доброволно се отказва от делегираните средства на образователното министерство. Няколко месеца по-късно Камбитов заяви, че бюджетът е на дефицит 600 000 лева. Не мога да разбера при този дефицит как сами се отказваме от външни средства, за да издържаме този център. Общината се отказа от това решение под натиска на синдикатите и общественото недоволство. Имаме постъпили сигнали за натиск върху хора, работещи в Центъра от страна на кметската администрация, ще настоявам пред кмета временно да отстрани Христина Шопова, докато тече проверката”, коментира Николай Бошкилов.