Бойчев реве за свобода, вика жена си за подкрепа в съда
Бойчев реве за свобода, вика жена си за подкрепа в съда / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Обвиненият в изнасилване на 42-годишната Р. Н. служител от полицията в Симитли-Васил Бойчев, не можа да разчувства благоевградските магистрати със сълзите си в съдебната зала този следобед. Униформеният заплакал по време на закритото за репортери заседание, в което бе разгледано искането на прокуратурата за постоянен арест, съобщиха източници на Дарик.

За подкрепа пред съда Васил Бойчев призова жена си Маргарита, която да потвърди, че е съвестен съпруг и грижовен баща на двете им деца-момче и момиче. На питане на прокурора колко са големи рожбите му, Бойчев объркал в кой клас са в действителност. Срещу въпроса се възпротивил адвокатът му Красимир Дуков, който квалифицирал  разпита като циничен от страна на държавното обвинение.

Съпругата на Васил - Маргарита Бойчева, е с влошено здравословно състояние, посочил адвокатът му в залата. Той приложил към делото медицински документи.

"Не съм извършил изнасилването, повече няма да говоря. Искам да ме пуснете на собода, за да се грижа за децата си", заявил пред съдия Калина Иванова обвиняемият Бойчев. Днес той е получил заповед за временно отстраняване от системата на полицията в Благоевградско. Срещу него е започнало и дисциплинарно производство.

Съдът отказа да постанови мярка за неотклонение "домашен арест", каквато бе поискана от Бойчев и защитата му. Те ще обжалват "задържането под стража" пред Окръжен съд-Благоевград на 5 октомври.

Изнасилването на младата жена инспектор Васил Бойчев извършил преди няколко дни в района на благоевградския парк "Бачиново". Веднага след депозирана от жалба за посегателството, полицаят бил задържан на работното си място в Симитли от зам.-директора на ОД на МВР в Благоевград Васил Митов, придружен от четирима униформени и прокурор.

Васил Бойчев поканил в личния си автомобил "Лада" своята съседка в квартал "Еленово". Тя чакала градския автобус на спирка в квартала, а той й предложил да я закара до службата й в центъра на града. Вместо в указаната от нея посока, служителят на реда, който също живее в кв. "Еленово", отпрашил с висока скорост към парк "Бачиново". След като благоевградчанката се почувствала застрашена, започнала да крещи за помощ и при спирането на колата се опитала да отвори вратата и да избяга. Полицаят затворил рязко вратата и за малко не откъснал пръстите на крака й, след което насила осъществил и сексуален акт с нея.