Близнашки: Неодобрението към ДКЕВР ще расте
Близнашки: Неодобрението към ДКЕВР ще расте / БГНЕС

Обществото отдавна е снело своето доверие и ДКЕВР ще бъде една институция, която ще предизвиква нови и нови вълни на обществено одобрение. Това каза по време на посещението си в Благоевград премиерът проф. Георги Близнашки. Изявлението е по повод решението на ръководството на енергийния регулатор да не подава оставка.

Служебният премиер припомни, че е призовал ДКЕВР да наблюдава добре това, което енергийният борд предлагат.

Този състав на ДКЕВР, една независима регулаторна агенция носи голяма вина за тежкото положение, което се създава в момента", категоричен бе Близнашки. Той изрази мнение, че политиката на регулатора е претърпяла провал.

"Би било добър знак за обществото, ако се бяха оттеглили, но за съжаление те не го правят. Очевидно е, че трябва да се търсят други решения, а енергийният борд е алтернатива", каза още служебният премиер.Премиерът коментира и позицията на БСП, че служебното правителство изпълнява поръчки на ГЕРБ.

"Груба грешка е, която и да е политическа сила да се обръща срещу служебното правителство, защото ние нямаме никакво намерение да вземаме страна в предизборната борба. Казах го и вчера за смяната на областните управители - няма да прехвърлим 14, половината на 28", каза Близнашки.

Той подчерта, че се лансират фигури, които са професионалисти, не са участвали в политически борби, за да се съзададт нормални условия за функциониране на администрацията.

"Можехме да ги уволним абсолютно всички, но не го направихме, именно, за да поддържаме едно спокойствие и равновесие в обществото.

Проф. Георги Близнашки пристига в Благоевград тази сутрин. Той проведе срещи с областния управител Димитър Димитров, ректорът на ЮУ "Неофит Рилски" и градоначалника Атанас Камбитов. По време на срещите бяха обсъдени стратегически въпроси, свързани с изграждането на АМ "Струма", прехвърляне на 67 дка от бившето военно поделение в Благоевград, както създаването на университетски кампус на ЮЗУ.