Бащата на ДПС-кмета в село Златарица отново заплашвал жителите с убийство
Бащата на ДПС-кмета в село Златарица отново заплашвал жителите с убийство / netinfo
Исмаил Сали, баща на кметския наместник в село Златарица, Хюсеин Хюсеин за пореден път вдигна на крак полицейските сили в Белица и Разлог. В следобедните часове вчера, Сали се саморазправял и заплашвал с убийство и палежи жители в селото, съобщиха от Полицейско управление - Разлог.

Сигнал в полицията подали съселяните на ДПС-управника Хюсеин, чрез благоевградския адвокат Драга Бахчеванова, потвърди пред Дарик началникът на разложкото Полицейско управление Тома Добрев.

"Страх ни е за живота ни, заради бащата на Хюсеин не можем да се придвижваме спокойно в селото", казала пред адвокат Бахчеванова Рукие Калапсъзка, която преди седмица подробно разказа за терора, упражняван нееднократно от кмета Хюсеин Хюсеин и баща му Исмаил Сали в предаването на Дарик радио, "Пропаганда".

"Омръзна ни от скандалните ситуации, провокирани от кметския баща Сали", заяви в телефонно интервю днес началникът на полицията в Разлог, Тома Добрев. По негови данни, в неделя Исмаил Сали е предупреден с протокол да не се саморазправя с хората в Златарица. Полицейският инспектор в Белица, Марценков е съставил два акта по случая.

Управляващият в Златарица трети мандат Хюсеин и баща му Исмаил са подсъдими за заплаха за убийство и едро хулиганство, но делото в Районен съд - Разлог все още е в начален стадий.