/ Община Симитли
Община Симитли даде срок от две седмици на всички стопани на коне да ги регистрират в местното кметство. Решението е взето на спешна среща със собствениците. След изтичането на срока, на стопаните ще бъдат налагани глоби по Наредбата за опазване на обществения ред.

Служителите на полицейския участък в Симитли увериха, че ще помагат за спазването на реда и залавянето на нарушителите. Те потвърдиха опасенията на хората, че безстопанствените коне създават опасност по първокласни, второкласни и третокласните пътища в общината и ще следят за нарушения.

Срещата бе организирана по инициатива на кмета на общината Апостол Апостолов. Причина за нея са зачестилите свободно движещи се коне, както в частните имоти на населените места в общината, така и в самия град. Беше обсъден вариантът животните да бъдат прибрани от собствениците без санкции към тях.   

Присъстващите животновъди се съгласиха, че са наложителни такива мерки и поискаха да бъде направена регистрация на всички коне в общината. Полицаите ще бъдат тези, които ще издирят и връчват актовете на собственици на такива коне, които са глобени.

От общината ще бъдат изпратени предупредителни писма до всички собственици на животни за спазване условията за отглеждането им и решенията на срещата.