14-то издание на  „Балкански театрални европортрети”  започва в Благоевград
14-то издание на „Балкански театрални европортрети” започва в Благоевград / netinfo
14-то издание на театрални празници „Балкански европортрети” стартира в Благоевград.

Общо 9 представления ще бъдат играни на благоевградската сцена в рамките на културния фестивал, като две от тях са чуждестранни.

Празниците ще бъдат открити със спектакъла „Змейова сватба" по П.Ю. Тодоров от 18:00 часа в ДТ „Никола Вапцаров” като входът ще бъде безплатен, съобщи директорът на ДТ "Никола Вапцаров" Николай Кимчев.

Представленията в културния афиш са : „Клоунски оркестър” от Антонин Клепач и Павел Полак, от Република Чехия, който ще бъде игран на 7-и май, „Ритъм и блус” и „Трамвай желание” от Тенеси Уилямс на 8-и май, „За народното творчество” от Камен Донев” и „Макбет” по Уилям Шекспир” на 9-и май, „Актьорът” – моноспектакъл на Михай Малаймаре, който гостува от Букурещ, и „Лазар и Иисус” – авторски спектакъл на Иван Добчев на 10-и май.

В последния ден на театралните празници - 11-и май, благоевградската публика може да види музикално-танцовия спектакъл на Нешка Робева –„ Бежанци”.

Билетите за фестивала ще струват между 4 и 10 лева, поясни Николай Кимчев. Чуй повече за фестивала от директора на ДТ "Никола Вапцаров" - Николай Кимчев, в прикачения звуков файл.