Теодор се роди в МБАЛ-Пазарджик час след настъпването на новата 2021 г.
Теодор се роди в МБАЛ-Пазарджик час след настъпването на новата 2021 г. / iStock/Getty Images
Един час след настъпването на 1 януари 2021 г. в Родилно отделение на МБАЛ - Пазарджик първата си глътка въздух поема и първото новогодишно бебе, съобщиха от лечебното заведение. Момченцето се ражда с цезарово сечение. Дежурният екип в Акушеро-гинекологичното отделение (АГО) - д-р Иво Цанов, д-р Росица Георгиева, акушерките Вили Нуриева и Лазарина Ранчева и неонатологът д-р Татяна Андреева, работи за успешното раждане, за да може операцията на 19-годишната родилка от велинградското село Грашево да премине безпроблемно. Малкият Теодор се ражда с тегло от 2800 грама и ръст 48 см. Той е първото дете за младата майка.

Последното бебе за 2020 г. е родено в 1.10 ч. през нощта на 31 декември. Новороденото, което е момченце, тежи 2400 гр и е с дължина от 46 см. Раждането на 17-годишната майка, която е от с. Козарско преминава, нормално и без усложнения. Акушер-гинекологът д-р Росица Георгиева, неонатологът д-р Цена Гроздина и акушерката Лазарина Ранчева са медиците, които помагат за появата на малкия Исус.

Общо 587 бебета са се родили в областната болница през изминалата 2020 г. Сред тях са и три двойки близнаци. 340 от новородените са момчетата, а 247 са момичетата, съобщи началникът на АГО д-р Илиян Траянов.

Източник: „Фокус“