Приложение за iPad ще предугажда желанията на потребителите
Приложение за iPad ще предугажда желанията на потребителите / снимка: sxc.hu

Приложение за таблета айПад (iPad) на Епъл (Apple), което трябва да бъде пуснато този месец, обещава да предугажда желанията на потребителите, като анализира разговорите им в реално време, предаде Франс прес.

Това е първото гласово и видео приложение на iPad, което наистина може да разбира това, което казвате и да намери подходящата информация, посочи Тимъти Тайтъл, един от съоснователите на проекта Икспект лебс (Expect Labs), който е в основата на приложението, пише БТА.

Прилича на научна фантастика, но функционира много добре, увери той. Името на приложението МайндМелд (MindMeld) идва от телепатичната техника, използвана от Спок в Стар Трек.

По-конкретно обажданията чрез устройството ще бъдат анализирани от система, която е способна да разбира говора на хората и да търси в интернет свързана с желанието им информация. Например ако един от говорещите предложи нов ресторант, MindMeld ще представи на екрана на айПад карта, меню или отзиви за заведението. Ако се говори за почивка може да се представи видео на споменатите места.