Похотливи тюлени общуват чрез айпад
Похотливи тюлени общуват чрез айпад / ThinkStock/Getty Images

Двойка разделени похотливи тюлени поддържат страстта си от разстояние чрез айпад, пише в. "Дейли експрес".

Историята на младата Сиджа и доста по-възрастния Бейбифейс започва през 2007 г., когато тюленката е прехвърлена от Белгия в резерват в Корнуол, Великобритания.

Шест години по-късно Сиджа поднася изненада на гледачите, раждайки малко от застаряващия любовчия. Със своите 37 години Бейбифейс е сред най-възрастните мъжкари в плен, смятан е за твърде стар, за да се чифтосва, и според тюленските стандарти би трябвало да е импотентен. От персонала изживяват още по-голям шок, когато 10-годишната Сиджа забременява за втори път, въпреки че приема тюленска версия на противозачатъчни хапчета.

Ситуацията идва в повече на гледачите и през май тази година от резервата взимат решение да разделят похотливите тюлени, за да осуетят по-нататъшното им непозволено чифтосване.

Сиджа е прехвърлена в резерват в Уеймът на близо 260 километра от предишното й обитание. Тюленката живее в изцяло дамска общност. Сиджа понася добре компанията на останалите "момичета".

За да не пострадат от раздялата обаче, гледачите от двата резервата решават да позволят на Сиджа и Бейбифейс връзка от разстояние. Сега похотливите тюлени се радват на редовни видео "чатове" чрез айпад.

"Първоначално Сиджа и Бейбифейс подходиха предпазливо към джаджите, но постепенно любопитството им надделя и се отпуснаха. Сега е истинско забавление да бъдат наблюдавани как потриват муцуни в айпадите и общуват помежду си", казва Фиона Смит от резервата в Уеймът.

Източник: БТА