Отмъстителите в космоса
Отмъстителите в космоса / снимка: БГНЕС, архив

Астронавтите на борда на Международната космическа станция (МКС) скоро ще имат специална прожекция на "Отмъстителите", блокбастъра за супергерои, защитаващи Земята от извънземни, предава АФП.

Притежаваното от Дисни киностудио "Марвъл" съобщи, че копие от филма ще бъде предоставено на Контролната мисия на НАСА, която ще го предаде до космическата станция, която в момента се намира на 350 км над Земята.

Дан Кук, координатор в Космическия център Джонсън на НАСА в Хюстън, заяви, че филмът ще повдигне духа на астронавтите, предава БГНЕС. "Това е сред нещата, които помагат на екипажа да поддържа връзка с дома, което е изключително ободряващо, докато си далеч за толкова дълъг период", заяви той.

"За киностудиото е привилегия да сподели филма с хората в космоса, които изследват Вселената", заяви Луис Д`Еспозито, съзпрезидент на Марвъл студио и изпълнителен продуцент на лентата.

"Специални благодарности на НАСА за използването на невероятната й технология за осъществяването на тази специална прожекция на километри над нас", допълни той.