Нова технология срещу копиране на DVD
Нова технология срещу копиране на DVD / netinfo

Асоциацията контролираща копирането на дискове (DVD CCA), състояща се от производители и филмови студия, съобщи, че разработва нова технология за защита против копиране на DVD. Новото е това, че тя ще бъде заложена вътре в самата медия. Тази промяна ще бъде скоро наложена, за да се даде възможност на потребителите да записват свалените от тях филми на DVD.

Това и сега е възможно, но копието остава лицензирано, но без никаква защита и може да бъде копирано без проблеми. След промените защитата ще бъде вградена в празните DVD-та. Вие ще запишете сваления от вас филм, за който сте си платили лиценза на производителя му, ще го запишете на DVD и ще можете да го гледате без проблеми на вашия DVD плеър.

Основната промяна ще се наложи в тъй наречената Content Scramble System (CSS) технология. Вместо да се кодира файла, който е свален, специален код ще бъде вграден в самото DVD, на което ще записвате филма си.

От асоциацията все още не коментират кога ще бъде въведена новата технология, но нейни представители коментират, че това ще бъде възможно най-скоро. Напоследък все повече и повече хора си плащат за това да свалят любимия филм или пък няколко серии на любимия сериал. Те желаят да ги запишат на DVD, но заради лицензирането това е невъзможно. Ето защо асоциацията бърза да попълни тази дупка.

www.kaldata.com