И велосипедите не изостават в лукса
И велосипедите не изостават в лукса / sxc.hu

Все повече хора по света смятат велосипеда за икономично и екологично превозно средство. Икономично обаче може да се постави под въпрос, защото се предлагат скъпи модели, а вече и такива, които са повече от луксозни.

Списание Just Luxe публикува списъка на някой компании, които произвеждат велосипеди за клиенти с доста дълбоки джобове, но и усет за лукс. Цената им се движи между 4000 и 26 000 долара:

Porsche RS & S - Градският велосипед S на Порше е лек и безобиден, докато 29-инчовият спортен модел RS е създаден за бързо каране с включени карбонни детайли в рамката, дръжките и седалището. Цената на моделът S е 4449.98 долара, а за RS трябва да се отделят 7999.99 долара.

Hermes Quadrille Promenade - Велосипедът Hermes е с класически дизайн. Известната марка произвежда велосипеди още от 80-те години на миналия век. Както всички предлагани модели на компанията, така и този е предназначен изключително само за удоволствие от каране в града. Цената на Hermes Quadrille Promenade е 4650 долара.

Gucci Bianchi - Тази позната марка предлага за своите клиенти луксозен велосипед с елегантен дизайн. Моделът е в черен и бял цвят с интересни детайли и цена от 14 000 долара.

Chanel - Велосипедът на Chanel е ръчна изработка с детайли от телешка кожа. Той е предназначен за дамите и затова има несесер за гримове и други дамски принадлежности. Черният елегантен велосипед е произведен само в 50 екземпляра, а цената му е 17 000 долара.

BMC impec Lamborghini Edition - Собствениците на леки коли Ламборгини едва ли биха се лишили от един велосипед от същата марка, затова им се предлага BMC impec Lamborghini Edition. Велосипедът е дело на швейцарския производител на велосипеди BMC, който в сътрудничество с автомобилната марка създаде модел, който прилича на колите на Lamborgini. Има само 30 екземпляра, като цената на един е 26 000 долара. (БГНЕС)