Apple представи iPhone 5S и iPhone 5C
Apple представи iPhone 5S и iPhone 5C / снимка: Gulliver/Getty Images

Американският компютърен гигант Apple представи два нови модела iPhone, които ще заменят iPhone 5. От двата нови модела единият е на сравнително ниска цена и е кръстен 5С, предадоха световните агенции.

Представянето стана на пресконференция в седалището на Apple в Купертино, близо до Сан Франциско.

Първият от двата нови модела, така нареченият 5С, ще бъде продаван в синьо, розово, бяло, жълто и зелено. Телефонът ще струва $99 за 16GB версия и $199 за 32GB версия с двугодишен договор. Разбира се, цените извън САЩ ще са малко по-различни. Без договор цената на 5С ще е $549.

Другият модел, наречен 5S, който ще замени iPhone 5, е най-авангардният телефон, създаван досега от Apple и включва невероятни технологии, посочи директорът на отдела по маркетинг на компанията Фил Шилър, цитиран от Асошиейтед прес и Франс
прес.

При него издръжливостта на батерията е удължена и може да се провеждат до 10 часа телефонни разговори или да се слушат 40 часа музика, предаде Франс прес. Този модел ще съдържа новия микропроцесор А7 на Apple, който е два пъти по-бърз от А6, посочва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Моделът се предлага в сребристо, златно и сив цвят.

И двата модела ще започнат да се продават на 20 септември в САЩ, Австралия, Китай, Канада, Франция, Германия, Япония, Сингапур и Великобритания, допълва АП.

Apple представи iPhone 5S и iPhone 5C
netinfo