/ / iStock/Getty Images
В зоопарк в района на залива на Сан Франциско, Калифорния имунизират срещу новия коронавирус големите котки, мечките и поровете с експериментална ваксина, съобщи Асошиейтед прес.

Тигрите Джинджър и Моли са първите животни от зоопарка в Оукланд, които били ваксинирани тази седмица, писа в. "Сан Франциско кроникъл". Ваксините били дарени от ветеринарна фармацевтична компания от Ню Джърси, която ги произвежда.

Русия регистрира първата в света ваксина срещу COVID-19 за животни

Вицепрезидентката по ветеринарните услуги на зоопарка Алекс Хърман каза, че нито едно от животните не се е разболяло от COVID-19, но ръководството искало да действа своевременно. Тигрите, черните мечки и мечките гризли, пумите и поровете са сред първите животни, имунизирани с първа доза от ваксината срещу COVID-19. Ще ги последват приматите и свинете.

"За нас е щастие и облекчение, че имаме възможност по-добре да защитим нашите животни с ваксина", каза тя в прессъобщение.

Ветеринарната компания дарява повече от 11 000 дози за животни от близо 70 зоопарка, на резервати, академични институции и правителствени организации в 27 щата на САЩ.

В зоопарка в Сан Диего започнаха да ваксинират животните през януари, след като се появи огнище на зараза сред горилите в тамошния Сафари парк.
БТА