/ БГНЕС, архив
Мъжът, обвинен за касапницата в синагога в американския град Питсбърг, беше изписан от болница и предаден на властите, за да се яви пред съда по обвинения, че е убил 11 човека и е ранил шестима, предаде Асошиейтед прес. Робърт Грегъри Бауърс, който беше ранен в престрелка с полицията, беше изписан от болницата "Алегейни", заяви говорителка на здравното заведение.

11 жертви след стрелба в синагога в Питсбърг, сред тях няма деца

Федерални прокурори възнамеряват да искат смъртно наказание за 46-годишния мъж, който според властите изразил омраза по време на нападението, а по-късно казал на полицията, че "просто иска да убива евреи" и че "всички тези евреи трябва да умрат".

Стрелецът от Питсбърг е обвинен по 29 пункта (ВИДЕО)

Атаката през уикенда засили напрежението в САЩ преди изборите следващата седмица. Тя беше извършена ден след арестуването на мъж от Флорида, обвинен, че е изпратил бомби на критици на американския президент Доналд Тръмп.

11-те жертви при атаката в Питсбърг бяха идентифицирани

Касапницата в Питсбърг, смятана за най-смъртоносното нападение срещу евреи в историята на САЩ, доведе до усилия за набиране на средства. Кампания, наречена "Мюсюлмани се обединяват за синагогата в Питсбърг", е събрала над 90 000 долара за оцелелите и семействата на жертвите, а кампания, водена от студент във Вашингтон, е събрала почти 545 000 долара.
 
БТА