Президентът Доналд Тръмп заклейми акта на насилие
46-годишен стрелец е убил 11 души при нападението в синагога в американския град Питсбърг, съобщи директорът на градската служба за обществена безопасност Уендъл Хисрич, цитиран от ДПА и АФП, потвърждавайки данни, огласени малко по-рано от американски медии.
 
На пресконференция Хисрич уточни, че освен убитите има шестима ранени, включително четирима служители на реда. Той отбеляза, че сред жертвите няма нито едно дете.
 
Стрелбата в синагога в Питсбърг, има жертви (ВИДЕО/СНИМКИ)

Представител на ФБР в разследването каза на пресконференцията, че при атаката стрелецът е носел автомат и три пистолета. Нямало данни той да е познат на властите преди трагедията в синагогата.
 

Gulliver/Getty Images


Според ФБР мъжът е действал сам, отбелязва ТАСС.
 
Стрелецът от Питсбърг е обвинен по 29 пункта (ВИДЕО)

От Индианаполис президентът Доналд Тръмп заклейми кървавия акт и заяви, че към антисемитизма не трябва да се проявява никаква търпимост. "Антисемитизмът и преследването на евреи са едно от най-мрачните и позорни явления в човешката история. Не бива да има никаква търпимост към антисемитизма или към каквато и да било форма на религиозна омраза", заяви той.
 

Gulliver/Getty Images


Президентът нарече нападението "отвратителен акт на масово убийство", каза, че страната и светът са потресени и обзети от скръб, и призова сънародниците си към единство, отбелязва АП.
БТА