Забраниха на Крис Браун да напусне Филипините, обвиняват го в измама
Забраниха на Крис Браун да напусне Филипините, обвиняват го в измама / снимка: Guliver/Getty Images

Местните власти забраниха на американския рапър Крис Браун да напусне Филипините, където изнесе концерт във вторник, след като бе обвинен от религиозна организация в измама, съобщава Франс прес.

Църквата на Христос, християнско консервативно филипинско изповедание, предяви претенции към Браун, който не изпълнил ангажиментите си и не се явил на концерт на организацията, който той трябвало да изнесе за нея на 31 декември 2014 година.
"Ние ще ви бъдем благодарни за съдействието срещу продуценти и изпълнители, които използват нечестни начини за присвояване на средства от легитимни организации като нашата", написа в писмо до министъра на правосъдието члена на Църквата на Христос Глисерио Сантос.

Министерството на правосъдието от своя страна изиска от Крис Браун да си извади документ, с който да удостовери, че към него не съществуват юридически претенции от страна на Филипините. Тогава той ще получи разрешение да напусне страната.

Рапърът обясни, че не могъл да пътува до Филипините и да гастролира на концерта на 31 декември 2014-а , на който бил поканен, защото ден преди това си бил изгубил паспорта.

Източник: БТА