За около 10 месеца 20-годишният младеж е развъртял продажби за милион долара
За около 10 месеца 20-годишният младеж е развъртял продажби за милион долара / iStock/Getty Images
Освободен служител от фризьорски салон днес печели по 12 000 паунда на ден от свой собствен бизнес, който стартира от стаята си с телефон и лаптоп по време на първия британски локдаун заради пандемията, пише „Сън“.

Бен Гъливър скоро може да стане милионер на 20-годишна възраст благодарение на продажбите онлайн на тренировъчно оборудване и продукти за почистване на зъби.

Младият предприемач реши да последва мечтата си да създаде собствена компания, когато заради пандемията е освободен безсрочно като консултант във фризьорско студио в Ромфорд, Източен Лондон.
 

На следващия месец, когато зъболекарските кабинети бяха затворени в първата вълна на пандемията на Острова, той започва да продава устройства за почистване на зъби, закупени от Китай, от които печели по 12 000 паунда на ден.

Впоследствие Бен продава този печеливш бизнес на американски инвеститор за 5-цифрена сума, като продължи да търгува, но този път с фитнес уреди и други много търсени продукти чрез Amazon в условията на локдауна.

В най-силния си месец младият предприемач има продажби за 200 000 британски лири, плюс други 100 000 паунда само за 10 дни.

За 10 месеца самоукият бизнесмен е направил оборот от един милион долара само с лаптоп, телефон и интернет.

Стоката си той складира първоначално в гаража на родителите си в Кидърминстър, но разрастването на бизнеса наложи да отвори офис в близкия град Бъдли.

Бен, който създаде фирмата си през април миналата година, каза: "Наистина не ми харесваше продажбата на присадена коса, а когато ни освободиха, си казах, че „трябва да го направя“. „Беше идеалният момент. Започнах да проучвам в YouTube, за да видя какъв бизнес бих могъл да започна. Замислих се от както най-много ще се нуждаят хората по време на локдауна и първата ми идея бе да купувам и продавам продукти за почистване на зъбна плака, тъй като всички зъболекарски кабинети бяха затворени.

Продължих с продажби на уреди за тренировки, тъй като хората тренираха повече от вкъщи, когато залите бяха затворени.“ Бен вече е наел партньор, кйто да се занимава с обслужване на клиенти в "групата от двама души".

20-годишният младеж добавя: „Досега съм спечелил над 1 милион долара, това са по-скоро приходи, отколкото печалба, но съм изумен как потръгна. Разпространяваме чрез Amazon и продаваме в световен мащаб - от САЩ, Африка до Азия. Досега беше истинско приключение. Това показва колко много може да се промени за една година."

Бен показа предприемачески нюх от малък, продавайки близалки по 15 пенса за един паунд като ученик, а на 14 вече правел по 1000 паунда на месец от търговия с дрехи онлайн.

Той напуска училище на 16-годишна възраст, като твърди, че не вярва в университетското бизнес обучение. „Просто трябва да излезеш и да го направиш. Сега искам да събера портфолио от имоти - да купувам къщи, да ги подобрявам и да ги продавам. Това е следващата стъпка за мен."

Макар и 20-годишен, той има с какво да се похвали и да посъветва младите: „Искам да помогна на младите хора да започнат своя бизнес и да им дам съвети. Всичко, от което се нуждаят, е начален тласък за старта. Стига да имате лаптоп или телефон и интернет, можете да създадете бизнес - успях да го направя от спалнята си в дома на моя родител. Съветът ми към тези, които искат да следват мечтите си, е: никога не се отказвайте от нещо, към което изпитвате страст“.

Превод и редакция: DarikNews