/ iStock/Getty Images
Близо 200 френски полицаи издирваха 17-годишно момиче, изчезнало по време на джогинг в северозападната част на страната, което предизвика нови опасения за безопасността на младите жени.

Разследващите използваха данни от нейното приложение за бягане, които показаха, че тренировката на момичето е спряла внезапно в селска местност в района на Майен в Северозападна Франция.

Регионалният прокурор Селин Майн заяви, че е започнала разследване за отвличане, но добави, че "не се изключва нито една линия на разследване" във връзка със съдбата на тийнейджърката.

Късно в понеделник е бил арестуван мъж, който е дал непоследователни показания, но Мейн не изключва възможността той скоро да бъде освободен.

Баща ѝ посетил района, в който е известно, че е тичала, но не успял да я открие. Според данните, изтеглени от използваното от нея приложение за бягане Strava, младата жена е пробягала само 1 километър в сравнение с обичайната си обиколка от пет километра, преди да спре в гората Белбранш.

Баща ѝ намерил различни лични вещи, принадлежащи на дъщеря му, които се изследват, каза прокурор Майн, като описва момичето като "перфектно съсредоточено, грижовно, спортно".

Местното радио France Bleu съобщи, че в района са намерени телефон и слушалки - със следи от кръв.
БГНЕС