/ iStock/Getty Images
Властите в Австралия предлагат награда от 1 милион австралийски долара (750 000 долара) за информация за местонахождението на 4-годишно момиче, за което се опасяват, че може да е било отвлечено от отдалечен къмпинг.

За последно Клио Смит била видяна да спи в палатката на семейството си в крайбрежния лагер Куоба Блоухолс в Западна Австралия рано в събота сутринта.

Майка й казва, че е открила палатката отворена по-късно сутринта и момичето е изчезнало заедно със спалния си чувал.

Екипи търсят по въздух и море.

„Някой в нашата общност знае какво се е случило с Клио“, каза комисарят на полицията в Западна Австралия Кол Бланч на пресконференция в четвъртък.

"Някой има знанията, които могат да помогнат - и сега има милион причини, поради които трябва да се изявите", каза той.

Бланш каза, че полицията "преследва следи" въз основа на информация, която вече е получила.

Разследващите казаха, че се притесняват, че Клио може да не е напуснала района сама, защото ципът на палатката е бил отворен до по-висока точка, отколкото тя би могла да достигне.

„Надяваме се, че ще намерим Клио жива, но изпитваме сериозни опасения за нейната безопасност“, каза детектив Род Уайлд.

"Като се има предвид информацията, която сега събрахме от местопроизшествието, фактът, че търсенето е продължило за този период от време ... това ни кара да вярваме, че тя е била взета от палатката".

Майката на Клио, Ели Смит, по-рано описа как последните няколко дни са били "ужасяващи". „Наистина не сме спали“, каза тя на емоционална пресконференция.

"Всички ни питат от какво имаме нужда и всичко, от което се нуждаем, е нашето малко момиченце у дома ... Най -лошото е, че не можем да направим нищо повече. Това е извън нашите възможности, така че се чувстваме безнадеждни и извън контрол".

Семейството на Клио пътува до отдалеченото място, на около 900 км северно от Пърт, през уикенда за къмпинг.

Мястото Куоба Блоухолс в Маклеод е местна атракция на Кораловото крайбрежие на щата - известно със своите ветровити океански пейзажи, морски пещери и лагуни.
БГНЕС