/ БТА
36-годишен мъж е отведен в ареста след полицейска акция
Полицията в Австралия откри 4-годишно момиченце, което изчезна преди повече от две седмици от семейната палатка в къмпинг на западното крайбрежие.

Полицията е открила малката Клео Смит в къща в крайбрежния град Карнарвън. 36-годишен мъж е отведен в ареста след полицейска акция рано сутринта.

БГНЕС

Детето вече се намира при майка си и при доведеният му баща. Остава неясно дали наградата от един милион австралийски долара, предложена пет дни след изчезването на Клео, е отвела полицията до детето.

Изчезна 4-годишно момиче в Австралия, дават $ 750 000 за информация

Момиченцето изчезна на втория ден от семейната почивка в къмпинг, намиращ се на около 75 км северно от град Карнарвън с население от 5000 жители, където живее семейството. Клео и по-малката й сестричка спели в самостоятелно отделение на палатката. Момиченцето изчезнало заедно със спалния чувал.

Полицията подозираше, че е било отвлечено, тъй като ципът на палатката е бил вдигнат на височина, до която детето ни би могло да достигне.

Изчезването на детето развълнува цяла Австралия. Премиерът Скот Морисън благодари на полицията за откриването на Клео и за подкрепата за нейното семейство.
БТА