Във Филаделфия помогнаха на българско семейство, загубило дъщеря си
Във Филаделфия помогнаха на българско семейство, загубило дъщеря си / снимка: БГНЕС, архив

Родителите на Полина Кадийска, българската балерина, която бе прегазена в неделя от пиян шофьор, са се качили вчера на самолет за България, след като двудневна кампания за събиране на средства осигурила достатъчно пари, за да покрият разходите за връщането на тялото на дъщеря им за погребение в родината. Това съобщава на сайта си вестник "Филаделфия нюз".

Събрани са 11 350 долара за семейството, заяви Малерия Господинов, собственичка на Euro Market in Broomall, организатор на кампанията. "Хората бяха толкова щедри и отзивчиви и аз се гордея с това, което направихме. Жалко, че никакви пари не могат да ни я върнат", каза Господинов, която познава Кадийска, откакто тя пристига в САЩ преди три години със стипендия за балетната школа Rock School for Dance Education.

Полицията съобщи, че 19-годишният Деандре Барнс, който преминава на червен светофар и удря Кадийска, а после бяга, и срещу когото са повдигнати обвинения в шофиране в нетрезво състояние и причиняване на смърт с утежняващи обстоятелства, остава във временния арест с определена гаранция от 1 млн. долара в очакване да се яви пред съдия на 3 април и официално да бъде задържан.