Тексас
Тексас / БГНЕС
Военновъздушните сили на САЩ не са изпратили криминалната история на убиеца от Тексас Девин Патрик Кели в базата данни на ФБР, предадоха Ройтерс и Франс прес.
 
Девин Кели, бивш военнослужещ във ВВС, е бил осъден през 2012 г. от военен съд по две обвинения в домашно насилие срещу своята съпруга и доведения си син, но тази информация не е била подадена в базата данни на ФБР - Националния център за криминална информация. Правилата на Пентагона изискват информация за присъди на военнослужещи за домашно насилие да бъде предавана в базата данни на ФБР, посочва Асошиейтед прес.

Мотивите на стрелеца от Тексас вероятно са на семейна основа
 
По силата на федерален закон е забранено да се продава или предоставя оръжие на осъден за домашно насилие срещу член на семейството или дете, отбелязва Ройтерс.
 
"Военновъздушните сили проверяват какво е направено с криминалното досие на бившия военнослужещ Девин Патрик Кели след присъдата му за домашно насилие от 2012 г.", каза говорителка на ВВС.

Нападателят от Тексас - бивш военен
 
"ВВС ще направят цялостен преглед на своите бази данни, за да се гарантира, че досиетата за други подобни случаи са предадени коректно в базата данни. ВВС поискаха освен това генералният инспектор в министерството на отбраната да провери цялостно досиетата и процедурите в министерството", добави тя.
 
Кели е заподозрян за кървавото убийство на 26 души в неделя в черква в Съдърланд Спрингс, в щата Тексас.
БТА