стрелба Тексас
стрелба Тексас / БГНЕС
Нападателят, застрелял най-малко 26 души в църква в Тексас, е бил уволнен дисциплинарно от Военновъздушните сили на САЩ по обвинения, че малтретира съпругата и детето си, предаде Асошиейтед прес.

Стрелба в църква в Тексас, има жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Говорителката на американските ВВС Ан Стефанек съобщи, че през 2012 г. нападателят е бил осъден на 12 месеца затвор от военен съд. Той е бил понижен в чин, а през 2014 г. - уволнен за лошото си поведение. Нападателят е служил в логистичния отдел на база в Ню Мексико от 2010 г. до уволнението си.

Няма пострадали българи при стрелбата в Тексас

Официално на пресконференцията не беше съобщено името на нападателя, а само, че това е бял мъж, ненавършил 30 години. По-рано пожелали анонимност източници съобщиха пред АП, че това е Девин Кели, живял в предградие на Сан Антонио. Няма данни за връзки между него и организирани терористични групи. Според данни от издадена му глоба той е бил на 26 години. Пред посоченият в глобата адрес са паркирани две коли на шерифската служба.
Съседи на Кели съобщават, че през последните дни са чували интензивна автоматична стрелба от дома му.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който се намира в Токио, нареди държавните знамена над институциите да бъдат спуснати до средата в знак на траур за жертвите на нападението. Преди да се срещне с президента японският премиер Шиндзо Абе заяви, че иска да изрази солидарността на своята страна със САЩ в този труден момент, отбелязва АП.
БТА