/ Gulliver/Getty Images
Британски войници може да бъдат изпратени на летище Гетуик, за да открият безпилотни летателни апарати, които доведоха до спиране на работата му, предаде АП.

Полицията претърсва района около летището, за да открие операторите на дроновете, забелязани снощи над летището, което е второто най-натоварено във Великобритания. Министерството на отбраната съобщи, че води дискусии с полицията за предоставяне на военна техника, която би могла да помогне на операцията.
 
Летище Гетуик остава затворено вече близо 18 часа, закъсняха полетите на над 100 000 пътници. Европейската организация за безопасност на въздухоплаването Евроконтрол съобщи, че летището няма да поднови работа поне до 20.00 ч. по Гринуич.
 

Gulliver/Getty Images


Гилдията на авиодиспечерите заяви, че регулаторните органи неведнъж са пренебрегвали призивите за по-строги мерки срещу приближаването на безпилотни летателни апарати на опасно малко разстояние до самолети. Прекъсването на работата на летище Гетуик е безпрецедентно, но подобни инциденти могат да се случат отново.
БТА