/ БГНЕС
Трима души загинаха, десет бяха тежко ранени и още стотина получиха леки травми, след като регионален влак излезе от релсите близо до Милано. Още не се знае защо е дерайлирал влакът. Злополуката е станала около 07.00 часа местно време.

По данни на телевизия "РАИ нюз 24" композицията е пътувала от Кремона за Милано.
На местопроизшествието работят спасителни екипи. Те продължават да претърсват вагоните и вадят пътниците, затиснати от отломки и ламарини. Един от вагоните е прегънат почти надве.

Десетте тежко ранени са приети в болници.

Според очевидци, цитирани в италиански медии, преди инцидента влакът е започнал силно да вибрира, после рязко е била ударена спирачка и композицията е дерайлирала. Миланската прокуратура е започнала разследване на случая.
Всички пострадали са пътници от влака. С него са пътували главно студенти и хора, запътили се към работните си места в икономическата столица на Италия.

Според източници на медиите влаковата композиция от 6 или 8 вагона е собственост на регионалната компания "Тренорд", в която равни дялове имат държавната групировка "Трениталия" и "Феровие норд Милано".

влак дерайлирал Италия
БГНЕС

Час след трагедията "Тренорд" обяви, че спира движението поради "технически проблем с един от влаковете" и предизвика оживени критики в социалните мрежи.

Това е най-тежкият инцидент в страната след жп катастрофата през юли 2016 г. в южната област Пулия, взела 23 жертви, посочва АФП.