/ БТА
Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви днес, че "Въоръжените сили на Украйна се опитват да пробият границата при Белгородска област, ситуацията е трудна, но е под контрол", предаде ТАСС, като се позова на негов пост в "Телеграм".

"Има информация, че врагът се опитва да пробие границата на Белгородска област", написа Гладков. "Нашите военни предприемат планирани действия. Моля, запазете спокойствие и се доверявайте само на официалните източници на информация", добави той.

Украинските сили се опитват да пробият руската граница в южната Белгородска област и сраженията продължават, съобщи и руският канал "Маш Телеграм", цитиран от Ройтерс.

Според канала около 500 украински военнослужещи атакуват два контролно-пропускателни пункта при граничните селища Нехотеевка и Шебекино в Белгородска област, като и в двата района се водят сражения.

"Маш Телеграм" съобщи, че близо 200 украински военнослужещи с пехота са се опитали да преминат границата при Нехотеевка и са били обстрелвани от руската артилерия. Руският канал добави, че около 300 украински военнослужещи са атакували и другия контролно-пропускателен пункт в Шебекино.

Според друг руски новинарски канал в "Телеграм" - "Шот" (SHOT), украинските сили са били изтласкани от Нехотеевка, след като са понесли загуби. "Шот" съобщи, че в Шебекино не е имало сблъсъци.

Белгородска област граничи с Курска област, където украинските войски завзеха руска територия, след като на 6 август предприеха светкавично навлизане в този район.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Светослав Танчев/БТА