/ БГНЕС
Венецуелското правителство заяви вчера, че е връчило протестна нота на френския посланик в Каракас Ромен Надал, след като той прие венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, предаде Франс прес.

Венецуелската полиция затвори офиса на опозиционера Гуайдо

Според правителството Надал се е намесил във вътрешните работи на Венецуела, като е приел Гуайдо.

"Посланикът Надал злоупотреби с привилегиите, предоставени му от венецуелската държава заради статута му на дипломат и неговите действия нарушават международните споразумения", се казва в изявление на венецуелското външно министерство.

САЩ работят за смяна на властта във Венецуела

В протестната нота се казва, че приемайки лидера на опозицията, признат от Франция и 60-ина други държави за временен президент на Венецуела, дипломатът е участвал в провокация.

Нотата бе представена на вниманието на френския посланик от Иван Хил, заместник-министър на външните работи, който отговаря за политиката по отношение на европейските страни.

Хуан Гуайдо свиква граждански събрания в опит да съживи протестното движение във Венецуела

Венецуелският президент социалист Николас Мадуро на пресконференция в петък обвини френския посланик, че сериозно се намесва във вътрешните работи на Венецуела.

Председателят на венецуелското Национално събрание Хуан Гуайдо посети френското посолство, след като миналата седмица се завърна във Венецуела от продължилата си 23 дни международна обиколка, по време на която той се срещна с френския президент Еманюел Макрон и с американския президент Доналд Тръмп, припомня Франс прес.
БТА