В Тексас се простиха с бившия американски президент Джордж Буш старши

/ Gulliver/Getty Images
Жителите на Тексас се сбогуваха с бившия американски президент Джордж Буш старши, преди той да бъде погребан край президентската библиотека на негово име в град Колидж Стейшън, до съпругата си Барбара и дъщеря им, предаде АФП.

Буш-баща беше почетен с четиридневни траурни церемонии и държавно погребение, на които най-видните представители на Републиканската и демократическата партия показаха рядко единение.

Тръмп и Мелания отдадоха почит на покойния Джордж Буш-старши (СНИМКИ)

Бившият президент беше погребан далече от камерите в семеен кръг, до любимата си съпруга, с която живя 73 години, и дъщеричката им Робин, починала на тригодишна възраст от левкемия. "41-ият президент на САЩ Джордж Хърбърт Уокър Буш пристигна в последния си дом", съобщи неговият говорител Джим Макграт.

Животът на Джордж Хърбърт Уокър Буш в десет дати

Хора, развяващи американски знаменца, дошли да се сбогуват с бившия президент, се тълпяха край пътя на влака в цветовете на президентския самолет "Еър форс 1", който превози тленните останки на експрезидента от Хюстън.

Нетрадиционна почит към Джордж Буш, в Хюстън обуват цветни чорапи

Военни оркестри изпълниха патриотични песни при пристигането на влака. Униформени кадети бяха строени по улиците, по които премина катафалката с ковчега на път за мястото на погребението, а 21 военни самолета прелетяха над процесията в чест на ветерана от Втората световна война.
БТА