Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Няколко ракетни удара бяха нанесени в събота по западния украински град Лвов. Петима души са ранени, съобщи областният управител Максим Кoзицки, цитиран от Ройтерс.

По-рано представител на общинския съвет съобщи за три мощни експлозии край града. Журналисти от Ройтерс на терен видяха как се издига черен дим от североизточната част на града.

Ударите са били нанесени по източния Личакивски район, предаде Франс прес. Козицки публикува в "Телеграм" видео, в което шофира и казва, че се връща от мястото, където са паднали ракетите. "Всичко е под контрол... запазете спокойствие", заяви той.

Москва обвини Киев, че планира атака под фалшив флаг срещу дипломатически обекти в Лвов

"Днес бяха поразени стратегически инфраструктурни обекти", заяви Козицки. "Единият от тях е склад за горива в град Лвов, в жилищен квартал, а вторият е военен обект, завод, който също се намира в жилищен район", поясни той и уточни, че всеки от двата обекта е бил ударен с по две ракети.

"С тези удари агресорите искаха да кажат "Добре дошъл" на президента Байдън, който по това време беше в Полша", каза кметът на Лвов Андрий Садови.

Началникът на украинската президентска администрация Андрий Йермак пък заяви в Телеграм, че руските ракетни удари по Лвов са опит да бъдат сплашени украинците и дипломатите на демократичните страни, които се намират сега в града.

Лвов бе относително пощаден от сраженията досега, отбелязва Франс прес.
БТА