Руски самолети са нанесли тази нощ въздушни удари срещу град Суми в Североизточна Украйна, при което са били поразени къщи в жилищни райони. Има загинали и ранени, съобщи в мрежата Телеграм ръководителят на регионалната администрация Дмитро Живицки, цитиран от Франс прес.

ДПА цитира съобщение на Живицки, качено тази сутрин във Фейсбук, според което при въздушните удари са загинали над 10 души. Живицки казва, че сред жертвите има и деца. По думите му "в неравен бой с руските военни" са били убити и четирима украински войници. Съобщението е публикувано и на сайта на агенция Укринформ. ДПА посочва, че информацията не може да бъде проверена чрез независим източник.

Междувременно украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков съобщи, че щетите, нанесени на украинската транспортна инфраструктура при руското нахлуване, възлизат на над 10 милиарда долара. Това включва мостове, железопътни линии и летища, каза той за днешното издание на в. "Украинска правда".

Министърът отбеляза, че за възстановяване на щетите ще са нужни две години и че за него страната ще разчита на чуждестранна помощ.
БТА