Убиецът от Виненден не е оставял послание в интернет
Убиецът от Виненден не е оставял послание в интернет / снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на провинция Баден-Вюртемберг Хериберт Рех призна, че 17-годишният германец, който уби в сряда 15 души в град Виненден и после се самоуби, не е разпространил чрез интернет съобщение за намеренията си, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
       
Вчера именно вътрешният министър прочете на пресконференцията съобщението, за което се предполагаше, че е било написано от тийнейджъра.
       
"У мен има оръжия, утре ще отида в бившето ми училище и там наистина ще стане напечено. Стойте нащрек и ще чуете да се говори за мен утре. Запомнете добре това име: Виненден. Писна ми, до гуша ми дойде от този живот, в който няма никакъв смисъл, в който всичко се повтаря", се казваше в прочетеното вчера от вътрешния министър съобщение, което според него, се било появило във форум в сайта Krautchand.net  часове преди масовото убийство.
   
Днес сайтът беше затворен, но на входната му страница имаше изявление, че убиецът от Виненден никога не е оставял такова послание там.
   
Полицията първа изрази съмнение, че тийнейджърът е автор на цитираното съобщение, защото в компютъра на момчето нямало и следа от подобно съобщение. Сега полицаите проверяват двама души, които твърдят, че са прочели посланието във форума на интернет сайта.
       
Министърът на вътрешните работи на Баден-Вюртемберг каза, че съобщението вероятно е било качено в интернет от "някой луд", който искал да заблуди полицията.