Джаксънвил
Джаксънвил / Gulliver/Getty Images
Двадесет и четири годишният американец Дейвид Кац от Балтимор, който уби двама души и рани десет на състезание за видеоигри в град Джаксънвил, щата Флорида, преди да се самоубие, е попадал два пъти в лечебни заведения заради психическо заболяване, предаде Асошиейтед прес.

От документацията по развода на родителите на Кац става ясно, че като тийнейджър той два пъти е влизал в психиатрични клиники и са му били предписани антипсихотични лекарства и антидепресанти. Родителите на младежа са имали дълбоки разногласия какви да са грижите за сина им. Бащата твърдял, че жена му преувеличила симптомите на заболяването като част от продължителната и ожесточена битка за родителските права. Като по-малък Дейвид нерядко отказвал да ходи на училище.
 

Според майка му той страдал от болезнено пристрастяване към компютърните игри и тя дори криела джойстика му.

Кац открил стрелба, след като изгубил състезанието "Медън Ен Еф Ел" (симулация на американски футбол).

На пресконференция вчера шерифът на Джаксънвил Майк Уилямс каза, че младежът целенасочено стрелял по другите играчи, а не по останалите посетители в търговския комплекс, където се състоял турнирът. Според местни медии Кац убил двама души, които били негови противници в състезанието, а след това и себе си.

Трима са убитите при стрелбата във Флорида

Властите съобщиха самоличността на убитите - 22-годишния Илайджа Клейтън от Калифорния и 28-годишния Тейлър Робъртсън от Западна Вирджиния. Клейтън участвал в турнира, за да събере пари за колеж, а Робъртсън - за да подкрепи младото си семейство.
БТА