Убиецът на кмета на Нагасаки имал конфликт с градските власти
Убиецът на кмета на Нагасаки имал конфликт с градските власти / netinfo
Извършителят на вчерашното убийство на кмета на Нагасаки е бил в конфликт с градските власти, съобщиха японски медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Шейсет и една годишният кмет Ичо Ито бе прострелян два пъти вчера от Тецуя Широо, високопоставен член на най-големия японски престъпен синдикат "Ямагучи-гуми". Нападателят бе задържан след атаката и е направил самопризнания.

Покушението вероятно е свързано със спор между Широо и властите в Нагасаки. Според японската телевизия Ен Ейч Кей Широо влязъл в конфликт с представители на градските власти през 2003 г. , след като колата му се повредила при преминаване през дупка на обществено място. Той се опитал безуспешно да получи компенсации от градските власти, след като неговата застрахователна компания отказала да плати. Според телевизията Широо възнамерявал да се самоубие, след като застреля Ито.

Това, че арестуваният за убийството на кмета на Нагасаки е гангстер, не е изненада в една страна, където съществуват строги закони за притежаване на оръжие, спазвани само от обикновените граждани, и където повечето от нападенията с огнестрелно оръжие се извършват от мафията, отбелязва Асдошиейтед прес.