Дан Коутс
Дан Коутс / Guliver/Getty Images
Директорът на разузнавателните служби на САЩ Дан Коутс научи с изненада, че руският президент Владимир Путин е бил поканен в Белия дом наесен, предаде Асошиейтед прес.

Коутс участваше във форум по сигурността в Аспен, Колорадо, където трябваше да говори по време на дискусия. Точно в този момент дойде новината за поканата. Модераторката на дискусията журналистката от Си Ен Би Си Андреа Мичъл се намеси в разговора и съобщи новината. Коутс заяви, че това е ново за него.

През 2017-а: На Тръмп са били представени данни от секретен източник, близък до Путин

"Повторете моля", каза той и постави ръка на ухото си.

После пое дълбоко въздух и продължи с думите: "Е, добре".

Тръмп чака с нетърпение втора среща с Владимир Путин

"Това ще е нещо специално", каза той и предизвика смях сред публиката.
По време на дискусията Коутс призна, че дори той, макар и да е поставеният от президента Тръмп шеф на разузнавателните служби, не знае какво е говорено на тазседмичната среща на четири очи между Тръмп и руския му колега Путин.

Доналд Тръмп и Владимир Путин
БГНЕС


Републиканци в комисия на Конгреса блокираха опит за призовка на преводачка на Тръмп

Той направи това изненадващо признание в първото си публично изказване, след като опроверга изразените от президента съмнения във връзка с оценката на американските специални служби, че Русия се е месила в изборите през 2016 г.

Тръмп пак повтори: Никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия

На дискусията в Аспен Коутс деликатно избягваше темата за всякакъв възможен конфликт с президента, но беше прям за някои от опасенията си. Той заяви, че му се иска Тръмп да е бил говорил различни неща след срещата си с Путин в Хелзинки.

Коутс, който е натоварен със задачата да ръководи дейността на 17-те разузнавателни служби на САЩ, добави, че ако е бил потърсен, е щял да посъветва Тръмп да не се среща на четири очи с Путин, само в присъствието на преводачи.
БТА