/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп каза, че очаква с нетърпение втората си среща с руския президент Владимир Путин, изтъквайки, че първата е била успешна, въпреки критиките у дома и в чужбина, предаде Ройтерс.

Тръмп постави "диагноза" на критиците си

"Срещата на върха с Русия беше страхотен успех, освен за истинския враг на народа - Медиите с Лъжливите Новини. С нетърпение очаквам нашата втора среща, за да започнем да изпълняваме някои от многото неща, които обсъдихме, включително спирането на тероризма, сигурността за Израел, ядреното разпространение, кибератаките, търговията, Украйна, мира в Близкия изток, Северна Корея и други", написа президентът в Туитър.

Тръмп пак повтори: Никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия

Тръмп се оплака също, че много медийни съобщения за него са "пълна измислица". Медиите "Полудяват!", написа той в Туитър.

Пресата обяви Тръмп за предател след срещата му с Путин

"Те си измислят истории без каквато и да било предварително събрана информация, без източници или доказателства. Много от нещата, писани за мен и добрите хора около мен, са пълна измислица. Проблемът е, че като се оплачеш, само им даваш повече публичност. Аз, във всеки случай, ще се оплаквам!" добави президентът.

Тръмп вярвал на US службите, обясни с грешка на езика свое изказване

В интервю за телевизия Си Би Ес Тръмп каза, че мечтае негов съперник от Демократическата партия на президентските избори през 2020 г. да е бившият вицепрезидент Джоузеф Байдън, предаде ТАСС.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да покани руския държавен глава Владимир Путин във Вашингтон за среща наесен, предадоха агенциите, като се позоваха на говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Това е поредната съобщена от прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс нова информация след срещата на Тръмп и Путин по-рано през седмицата във Финландия. Сандърс заяви, че "обсъжданията вече са в ход" за среща между двамата президенти.
БТА