Доналд Тръмп и Владимир Путин
Доналд Тръмп и Владимир Путин / БГНЕС
След срещата на върха между американския президент Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин в Хелзинки вестниците по света са единни в своята оценка кой от двамата лидери е излязъл победител, пише британският ежедневник "Гардиън".

В САЩ всекидневникът "Ню Йорк дейли нюз" обвини Тръмп в предателство. Изданието публикува на първа страница илюстрация, на която Тръмп с едната ръка държи ръката на Путин, изобразен гол до кръста, а с другата застрелва с пистолет Чичо Сам в главата.

Шварценегер: Тръмп, изглеждахте като варен макарон на срещата с Путин (ВИДЕО)

Във Финландия вестник "Каупалехти" без притеснение показа кой е победил на срещата, като написа в заглавие на първа страница: Тръмп 0 - Путин 1.

Най-продаваният шведскоезичен вестник във Финландия "Хуфвудстадсбладет" публикува снимка, на която Путин се усмихва до Тръмп, със заглавие "Тръмп беше моят фаворит".

Най-важното, което си казаха Тръмп и Путин (ОБЗОР)

Във Великобритания вестник "Таймс" изтъкна, че Тръмп се е сблъскал с враждебна реакция след "продуктивната" по думите му среща с Путин.
"Гардиън" публикува снимка, показваща как Тръмп и Путин се ръкуват в Хелзинки, със заглавие "Нищо по-малко от предателство: Тръмп е обвинен заради разговорите с Путин".

Тръмп към Путин: Светът иска да се разбираме (ВИДЕО)

Левият таблоид "Дейли мирър" нарече Тръмп "пудела на Путин", след като американският президент подкрепи твърдението на руския лидер, че Русия не се е намесвала в изборите в САЩ.
Десният "Дейли експрес" излезе със заглавие "Кимване и намигване . . . и Студената война приключва", след като Путин се срещна с "новото си най-добро приятелче".  
БТА