Доналд Тръмп Еманюел Макрон
Доналд Тръмп Еманюел Макрон / БГНЕС
Доналд Тръмп приветства мерките, въведени във Франция за борба с "безконтролната имиграция" - един от приоритети на американския президент, който иска да построи стена срещу мигрантите по границата с Мексико и вече разположи там хиляди войници, предаде Франс рес.

Президентите на САЩ и Франция призоваха за ново споразумение с Иран

"И САЩ, и Франция се борят с един много, много стар проблем - неконтролируемата имиграция", каза Тръмп на обща пресконференция с френския си колега във Вашингтон.
Взехме сериозни решения да възобновим контрола на своите граници и своя суверенитет, каза президентът. Намалихме значително незаконната имиграция, но ще я прекратим, подчерта той.

Доналд Тръмп Еманюел Макрон
БГНЕС

Урок по стил от Мелания Тръмп и Бриджит Макрон (СНИМКИ)

Тръмп каза, че се възхищава на убедителността на Макрон за решаването на този въпрос по много честен и директен, макар и невинаги популярен начин.

Той имаше предвид гласувания в неделя от френските депутати законопроект за овладяване на имиграцията, за ефективно право на убежище и успешна интеграция. Законопроектът предвижда съкращаване на срока за разглеждане на молбите за убежище, което ще улесни едновременно експулсирането на хората, получили отказ, и приемането на одобрените.

Доналд Тръмп Еманюел Макрон
БГНЕС

Две вечери, един обяд и подаръци – любопитното от визитата на Макрон в САЩ

Във Франция миналата година са регистрирани рекордните над 100 000 молби за убежище. Удовлетворени са били 36 процента от тях. През 2014 г. имигрантите във Франция са били 6 милиона, припомня АФП.
БТА