Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува в Туитър поредица свои снимки с ръководители от групата Г-7 от срещата им миналия уикенд в Канада и изтъкна, че те опровергават впечатленията, че не се разбира с останалите лидери, предаде ДПА.

Тръмп отхвърли комюнике на Г-7 с туит
 
На един от фотосите той докосва ръката на Ангела Меркел и двамата се усмихват, докато останалите лидери заобикалят германския канцлер. На сходна снимка, споделена от Меркел в мрежата Инстаграм миналата неделя, канцлерката е със строго изражение, облегната на една маса, докато изглежда разговаря с Тръмп. На тази снимка, станала много популярна в социалните медии, американският президент е седнал със скръстени ръце и предизвикателен израз на лицето.

Вашингтон обвини канадския премиер за провалената среща на Г-7

Снимката бе възприета като свидетелство, че Тръмп е сам срещу останалите световни лидери. Вчера обаче президентът каза, че тя е заблуждаваща. "Имам страхотни отношения с Ангела Меркел от Германия, но Лъжливите Новинарски Медии показват само лошите снимки (изразяващи гняв) от договарянето на споразумението", писа той в Туитър.

Робърт де Ниро напсува Тръмп и се извини на Канада за „идиотското му поведение“ (ВИДЕО)

На друга фотография Тръмп се ръкува сърдечно с френския президент Еманюел Макрон, докато от другата му страна е канадският премиер Джъстин Трюдо. "Лъжливите новинарски медии казаха, че не съм се разбирал с другите Лидери на Срещата на Г-7 в Канада. Те за пореден път ГРЕШАТ!", написа той.

Доналд Тръмп „отвърна на удара“ на Робърт де Ниро

Юнкер: Тръмп ми каза „Вие сте брутален убиец”

В края на белязаната от спорове среща Трюдо ядоса Тръмп, като заяви, че новите американски тарифи за Канада, въведени на основание, че тя е заплаха за националната сигурност на САЩ, са обидни. В отговор Тръмп обвини Трюдо в непочтеност и оттегли подписа си от общата декларация от срещата.
БТА