Трима атентатори-самоубийци бяха заловени в Истанбул
Трима атентатори-самоубийци бяха заловени в Истанбул / Thinkstock/Getty Images

При специализирана полицейска операция в Истанбул бяха заловени трима атентатори-самоубийци с документи за самоличност, издадени в сирийския град Алепо.

Задържаните са терористи от ДАЕШ ("Ислямска държава") и са разкрити в момент на подготовка за самовзривяване на различни места в турския мегаполис, съобщава "Хабертюрк". След установяването на самоличностите им операцията по издирването на останалите спящи клетки, които осигуряват логистична подкрепа и изготвят експлозивите, продължава.

Днес към 15.45 ч. в кафене до метростанция "Бейликдюзю" в Истанбул при престрелка бе ранен тежко един мъж, а нападателят му успя да избяга.

Очевидци разказаха, че са чули пет изстрела. В югоизточния град Тунджели животът буквално спря след призива за прекратяване на сраженията, при които 13 кюрдски сепаратисти бяха убити, а прокуратурата започна разследване с цел да установи кой ги е организирал.

Не е ясно кой е организатор на сблъсъците, нито авторът на призива за спирането на огъня, но днес търговците не отвориха магазините, а такситата се оттеглиха от стоянките, работят само аптеките и фурните за хляб, съобщава информационната агенция "Доган".

Предприятията, кафенетата и ресторантите също останаха затворени, прокуратурата се зае да разследва и кои са организаторите на този бойкот.

Източник: БГНЕС