Американските власти предупредиха жителите в района на федералната столица Вашингтон за възможни закъснения на градските влакове Метро днес. Причината е инцидент, станал вчера около 6.40 ч. сутринта близо до спирка Роуд Айлънд Авеню.

Товарен влак на компанията CSX дерайлира, 14 вагона излязоха от релсите и от тях изтече опасен материал, предаде АП. Релсите на градската железница минават над мястото на инцидента.

От един вагон е изтекъл натриев хидроксид (луга или сода каустик), използван в производството на домакински продукти като сапун и детергенти, който може да причини дразнене в очите и дихателните органи. От друг вагон изтича неопасен калциев хлорид, а от трети - етанол.

При инцидента няма пострадали и не е предприемана евакуация. Кметицата Мюриъл Баузър съобщи, че по линията днес няма да се движат влакове, но компанията не се ангажира със срокове за почистването. Полицията подчерта, че наблюдението на въздуха не е регистрирало проблеми.

Не е известно какво е причинило дерайлирането на влака, пътуващ за Хамлет, Северна Каролина, от Къмбърленд, щата Мериленд.

Източник: БТА