/ БГНЕС
Британският премиер Тереза Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението за Брекзит на предстоящото заседание на Европейския съвет, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Агенциите цитират части от словото й, което тя ще произнесе днес на Годишна конференция на основната британска организация на работодателите - Конфедерацията на британската промишленост (КБП).

Оставки в британското правителство заради Брекзит

Предстои ни напрегната седмица на преговори до извънредното заседание на Европейския съвет в неделя, 25 ноември, ще заяви Мей. "През това време очаквам напълно и окончателно да финализираме рамковото споразумение, което ще закрепи бъдещите ни отношения и аз съм уверена, че ние можем да постигнем сделка на заседанието на Европейския съвет, която да мога да предам обратно в Камарата на представителите", акцентира в речта си още тя.
 
Мей ще се бори за постигнатото споразумение за Брекзит

Британският премиер ще заяви също, че постигнатото миналата седмица между Лондон и ЕС проектоспоразумение за Брекзит, е най-добрата сделка за Великобритания.

Мей: Имате избор - моята сделка, без сделка или изобщо да няма Брекзит

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който също ще говори на конференцията, ще опише споразумението като "нескопосана, най-лоша сделка" за Великобритания.
БТА